HAKKIMIZDA

PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

Yükseköğretim Kurulunun 25.01.1994 tarihli kararıyla kurulan Yüksekokulumuz, Ortaca ilçesindeki kurumların ve hayırseverlerin büyük desteğini alarak bir apartman binasında 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Turizm ve Otelcilik programı ile Seracılık Programından oluşan toplam 38 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Programı altında faaliyet gösteren Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı 2000-2001 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren öğrenci almaktadır. Bölümümüzde eğitim ve öğretim faaliyetlerini 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 1 öğretim görevlisi olmak üzere 2 öğretim elemanı tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerimiz Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programında teorik ve uygulamalı dersler ile sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi kazanmaktadır. Bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı alanında ön lisans diploması ile “Teknik Eleman Ünvanı” almaya hak kazanırlar.