Peyzaj ve Süs Bitkileri

Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Peyzaj ve Süs Bitkileri önlisans programının temel amacı; sektörün ihtiyaç duyduğu ve aradığı nitelikleri taşıyan kaliteli, yetenekli, tecrübeli, girişimci, dinamik ve meslekler arası bilgi-koordinasyon tabanına sahip üstün vasıflı bireyler yetiştirmektir. Program öğrencileri 4 yarıyıl boyunca görecekleri uygulamalı meslek dersleri ve yapacakları staj ile mezun olarak gerekli bilgi ve donanıma sahip olacaktır. Bu donanımlarla Peyzaj ve Süs Bitkileri programından mezun olan bireyler; park ve bahçe peyzaj alanlarının yapımı, bakımı ve onarımı ile buralarda kullanılacak süs bitkilerinin yetiştirilmesi, korunması, pazarlanması işlerinde peyzaj mimarının gözetiminde görev alan kişi olarak tanımlanmaktadır.

Bu programdan mezun olan öğrenciler; dış mekân düzenlemesi yapan kamu kurumları, belediyeler, peyzaj mimarlığı proje ve uygulama büroları, inşaat firmaları, süs bitkileri üretim ve satışı yapan fidanlıklar ve seralar gibi kurum ve kuruluşlarda mesleki teknik elman olarak çalışabilmekte, bunun yanında kendi uygulama ve üretim firmalarını kurabilmektedirler. Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri 4. yarıyıl sonunda DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile dört yıllık lisans programlarına da geçiş yapabilmektedirler.

Bölüm Kadromuz
Belgeler