PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI

Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği önlisans programının temel amacı; sektörün ihtiyaç duyduğu ve aradığı nitelikleri taşıyan kaliteli, yetenekli, tecrübeli, girişimci, dinamik ve meslekler arası bilgi-koordinasyon tabanına sahip üstün vasıflı bireyler yetiştirmektir. Program öğrencileri 4 yarıyılda aldıkları teorik ve uygulamalı meslek dersleri ile yapacakları staj sonucu mezun olarak gerekli bilgi ve deneyime sahip olacaktır. Bu donanımlarla Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği programından mezun olan bireyler; peyzaj tasarım alanlarının yapımı, bakımı ve onarımı ile buralarda kullanılacak süs bitkilerinin yetiştirilmesi, korunması, pazarlanması çalışmalarında peyzaj mimarı veya ziraat mühendislerinin gözetiminde görev yapabilmektedir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler; kamu kurumları, belediyeler, peyzaj mimarlığı proje ve uygulama büroları, inşaat firmaları, süs bitkileri üretim ve satışı yapan fidanlıklar ile seralarda mesleki teknik elman olarak çalışabilmekte, bunun yanında kendi uygulama ve üretim firmalarını kurabilmektedir. Ayrıca 4. yarıyıl sonunda DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile dört yıllık lisans programlarına da geçiş yapabilmektedirler.