Süs Bitkileri Yetiştiriciliği

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği önlisans programının temel amacı; sektörün ihtiyaç duyduğu ve aradığı nitelikleri taşıyan kaliteli, yetenekli, tecrübeli, girişimci, dinamik ve meslekler arası bilgi-koordinasyon tabanına sahip üstün vasıflı bireyler yetiştirmektir. Program öğrencileri 4 yarıyıl boyunca görecekleri uygulamalı meslek dersleri ve yapacakları staj ile mezun olarak gerekli bilgi ve donanıma sahip olacaktır. Bu donanımlarla Süs Bitkileri Yetiştiriciliği programı öğrencileri, estetik fonksiyonlu otsu ve odunsu bitki materyallerini, doğayla uyumlu bir biçimde yetiştirerek bakımlarını ve korunmaları alanlarında gerekli teknik bilgi ve beceriye sahip mesleki teknik elemanlar olarak yetişmektedirler. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği programından mezun olan öğrenciler; Fidanlıklar, Orman Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl ve İlçe Belediye seralarında, özel peyzaj projelerinde, ziraat mühendislerine, orman mühendislerine ve peyzaj mimarlarına yardımcı eleman şeklinde çalışabilmekte ayrıca süs bitkilerinin yetiştirilmesinde, bakımında ve peyzaj projelerinin uygulanmasında görev alabilmektedir. Bunun yanı sıra kendi üretim firmalarını da kurabilmektedirler. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği öğrencileri 4. yarıyıl sonunda DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile dört yıllık lisans programlarına da geçiş yapabilmektedirler.

Bölüm Kadromuz
Belgeler